Ennyi hótól még a németek is meglepődtek

2017. december. 17 16:30

Az Alpokban átlagon felül teljesít az idei tél hó tekintetében. Egy német meteorológiai állomáson három és fél méteres vastagságot regisztráltak a héten.

A Brocken-hegyen, Németországban hatalmasra nőtt a hóréteg a hét folyamán. Már az átlagos hóvastagság is meghaladja a másfél métert és ehhez 3-4 méteres “hóbuckák” társulnak. Ehhez hasonló képsorokat Japánból vagy Amerikából ismerhetünk. Európában sokkal ritkább a hóréteg ilyen hatalmasra duzzadása, nem magashegyi (1500 méter alatt) körülmények között. A Brocken-hegy ugyanis alig 100 méterrel magasabb a Kékestetőnél, mindössze 1142 méteren mérték ezt az elképesztő hóvastagságot.

Az épületeket úgy kell kiásni a hóból

A meteorológiai mérőállomás és a hófal

Folyik a hó “eltakarítása”

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.