Kicsavart a vihar egy 30 méter magas platánfát a Margitszigeten

2021. május. 06 7:09

Pest megyében és Budapesten is károkat okozott a viharos szél.

Pest megyében és Budapesten is károkat okozott a viharos szél 2021. május 5-én – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda este az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla úton egy letört faágat kellet eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A II. kerületi Margit körúton a gyalogosforgalmat elválasztó kerítés dőlt az úttestre.

A Bajza utca VII. kerületi részén egy hatméteres fa ága veszélyeztette a parkoló autókat. A XIX. kerületben a Határ út és az Esze Tamás út kereszteződésében leszakadt villanyvezeték miatt kérték a tűzoltók segítségét.

A Margitszigeten egy két méter törzsátmérőjű, harminc méter magas öreg platánfa is áldozatául esett a szélnek:

MTI/Lakatos Péter

Vecsésen a Széchenyi utcában is egy nagy méretű, letört faágat távolítottak el a fővárosi hivatásos tűzoltók. Érden, a Krisztina utcában letört faág, Tárnokon, a Kölcsey utcában kettéhasadt fa miatt riasztották a katasztrófavédelmet.

Mukics Dániel szóvivő azt kérte, hogy ha valaki leszakadt elektromos vezetéket lát, akkor hívja a 112-es telefonszámot és az elektromos szolgáltatót.

Csütörtökön veszélyes időjárási esemény nem várható.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.