Páratlan szépségű az ősz Nógrádban

2020. november. 03 22:11

Látványra nem lehet panaszunk, hoztunk is pár képet a legjavából.

Az indián nyár már véget ért, de azért még mindig van látnivaló bőven idehaza, ha az őszről van szó. Komka Péternek, az MTI fotósának nagy kedvence évszaktól függetlenül a páratlan szépségű Karancs hegység, mely Salgótarján közelében terül el.

Salgótarján, 2020. november 3. Ködös erdõ Salgótarján közelében 2020. november 3-án. MTI/Komka Péter

Rendszeresen szokott itt képeket készíteni, és bár a mostaniak kissé melankolikusra sikeredtek, mégsem adnak okot a szomorúságra.

Salgótarján, 2020. november 3. Ködös erdõ a Karancs csúcsán, Salgótarján közelében 2020. november 3-án.
MTI/Komka Péter

A természet olyan arcait sikerült elkapnia a köd fátylán keresztül, amelyek még így is igazi szépségeket rejtenek magukban.

Salgótarján, 2020. november 3. A Mátra látszik a köd felett a Salgótarján közelében lévõ Karancs csúcsáról fotózva 2020. november 3-án. MTI/Komka Péter

Időnként  ráadásul már szinte földön túlinak tűnik az, ahogy a táj a tejfölös párába burkolózik, mintha valamilyen dunyha alatt szunnyadna a Karancs vidéke.

Salgótarján, 2020. november 3. Ködös táj látszik a Karancs csúcsáról, Salgótarján közelében 2020. november 3-án.
MTI/Komka Péter

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.