-14 fok volt ma reggel

2018. január. 22 8:37

Ma hajnalra a havazást és esőzést okozó hidegfront délkelet felé elhagyta hazánkat. Mögötte nagy területen kiderült az ég. A havas tájakon nagyon lehűlt reggelre a levegő.

Több helyen ma reggel tapasztalják a legalacsonyabb hőmérsékletet az idei télen, hiszen az északi és középső tájakon többfelé hullott jelentős mennyiségű hó vasárnap. Északon helyenként 10-15 centiméteres hóréteg alakult ki. Ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Mátra északi völgyeiben -12, -14 fokig hűlt le a levegő, de az Alföld középső tájain is -10 fok közeli értékeket regisztráltak az OMSZ mérőhálózatában.

kép forrása: met.hu

A derült ég miatt szépen megmutatkoznak a havas tájak, de a jégmentes Tisza folyó, valamint az Alföld kisebb, nagyobb tavai is felfedezhetők az alábbi képen. Az Alföldön csak Bács-Kiskun és Csongrád megye déli része maradt hómentes. A Dunántúl északkeleti részein is van még hó, de oda fátyolfelhők érkeztek reggel, amelyek eltakarják a havas felszínt.

kép forrása: EUMETSAT

Kedd reggelre még több felhő érkezik fölénk, így csak a keleti tájakon lesz hideg a következő hajnal.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.