A halak is küzdenek a klímaváltozással

2018. május. 19 10:57

Nem csak az emberiségnek jelent kihívást az éghajlat változás. A világ halászatára is jelentős hatással van a melegedő bolygónk. A felmelegedő vizek nagy hatással lesznek a halászati ​​iparágra.

A világ halászó közösségeire együttvéve 2050-re hatalmas pénzügyi csapást mér a változó éghajlat. A mértéke elérheti a 10 milliárd dolláros kárt.

A 686 észak-amerikai halfajra vonatkozó tanulmány szerint többféle végkifejlet lehetséges, ami nagyban függ az emberi szennyezőanyag kibocsátástól.  De az általánosságban is kijelenthető, hogy mindegyiknek globális hatása van a halászatra nézve.

A legjobb esetet nézve elmondható, hogy a halfajok el fognak vándorolni, ami már önmagában egy nagy csapás a gazdaságra.

A kevésbé kedvező előrejelzések szerint az Egyesült Államok  bevételei 11 %-kal csökkennek 2050-re. Nagy valószínűséggel az atlanti tőkehal állomány a század végére a jelenlegi mennyiség 10 %-ára csökken. A helyükre új, melegebb vizeket kedvelő fajok települnek, ami veszélyezteti a sérülékeny vízi ökoszisztémát.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.