A hétvégére ismét itt a jó idő

2017. június. 07 14:10

A jelenlegi hűvösebb időt okozó hidegfront hamarosan elhagyja térségünket, a hét vége felé jelentősen melegszik az idő.

A múlt heti kánikulához hasonlóra nem számíthatunk a most következő hétvégén, de szomorkodnunk sem kell, mert kellemes nyári időre van kilátás. Természetes állóvizeink hőmérséklete 23-24 fokos lesz, így a fürdőzést sem kell kihagynunk a programból. A vitorlázás szerelmeseinek szintén jó hírekkel szolgálhatunk, ugyanis élénk, helyenként erős északnyugati szél várható a Balatonnál, így jó szelük lesz azoknak, akik vitorlással futnak ki a magyar tengerre.

A két hétvégi napon belül a vasárnap ígérkezik a jobbnak, mert akkor szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, míg szombaton időnként megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb mutatóban fordulhat elő futó zápor. A hőmérséklet csúcsértéke mindkét nap 27, 29 fok körül alakul majd.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.