A megvalósult katasztrófafilm: házak százai égnek Kaliforniában

2017. december. 06 11:00

Az ősz folyamán többször fellángoltak már komoly erdőtüzek Kaliforniában, de a helyzet tovább súlyosbodott az elmúlt napokban.

150.000 embernek kellett elhagynia lakóhelyét Kaliforniában miután újabb erőre kaptak az erdőtüzek. Több száz épület vált a tűz martalékává. A tűz mindössze 80 kilométerre dúl Los Angeles belvárosától. Hihetetlen sebességgel terjednek a lángok, kevesebb, mint 18 óra leforgása alatt 120 négyzetkilométernyi területet tettek magukévá. Eddig egy halálos áldozatról tudnak, egy férfi túl közel hajtott autójával a tűzhöz és az átterjedt a gépjárművére, amiben bennégett. A környéken 70-80 km/órás szél tombol, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a lángok megfékezését, hiába dolgozik több, mint 1.000 tűzoltó a területen.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.