A viharok várható érkezése, óráról órára

2019. szeptember. 08 11:43

A vasárnap esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a vasárnap esti óráktól kezdődő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl keleti részein, a Duna-Tisza-közén és az Északi-középhegységben hull. Arrafelé kisebb körzetekben akár 30-40 milliméter is eshet néhány óra alatt. Az intenzív csapadékzóna várhatóan a hétfő késő esti órákban hagyja el az országot az északkeleti megyéknél. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap este, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.