A viharok várható érkezése, óráról órára

2019. szeptember. 08 11:43

A vasárnap esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a vasárnap esti óráktól kezdődő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl keleti részein, a Duna-Tisza-közén és az Északi-középhegységben hull. Arrafelé kisebb körzetekben akár 30-40 milliméter is eshet néhány óra alatt. Az intenzív csapadékzóna várhatóan a hétfő késő esti órákban hagyja el az országot az északkeleti megyéknél. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap este, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.