A Világbajnokság időjárása: több mérkőzést záporok, viharok fenyegetnek a héten

2018. június. 20 11:41

A játékosoknak és a nézőknek ezen a héten több mérkőzésen fel kell készülniük a kedvezőtlen időjárásra.

A Rosztovban és Volvogradban tartott mérkőzéseken mind a játékosokat, mind a nézőket forró – időjárási – helyzetek veszélyeztetik.
A helyszínek közötti nagy távolság azt vonja maga után, hogy az időjárás nagymértékben változik a különböző helyszíneken, nap mint nap.
A csoportmérkőzések folytatódnak ezen a héten az oroszországi helyszíneken, a játékosoknak és a nézőknek sok mérkőzésen fel kell készülniük a kedvezőtlen időjárásra.

Az eső, a zivatarok és a hőség hatással lehetnek a 2018-as FIFA világbajnokság mérkőzéseinek különböző helyszíneire az elkövetkező napokban. Szerdán a moszkvai, a rosztovi és a kazanyi mérkőzésen az időjárás fontos tényező lesz. A meleg és párás keddi moszkvai nap után száraz és komfortos idő várható a portugál és marokkói szerdai mérkőzésen.
A hőség hatással lehet az Uruguay és Szaúd-Arábia közötti szerda délutáni meccsre Rosztovban, mivel a mérkőzés kezdetén 29-30 °C körüli meleg várható. A hőmérséklet körülbelül 25 °C-ig csökken a mérkőzés végére. Az eső szerda estig benne van az előrejelzésben Kazanyban, ami hatással lehet az Irán és Spanyolország közötti mérkőzésre. Az eső a mérkőzés megkezdése előtt befejeződhet; mindazonáltal a pályakörülmények még mindig hatással lehetnek a meccs kimenetelére. A nézőknek is ajánlott az esernyő vagy esőkabát.

A kedvezőtlen időjárás a hét további részében is fenyegetést jelent a meccsekre. A csütörtökön Jekatyerinburgban terbezett Franciaország-Peru mérkőzést több égi zuhany is megöntözheti. A Samara és a Nyizsny Novgorod mérkőzések várhatóan esőmentesek és komfortos hőmérsékletűek lesznek. Pénteken az eső a szentpétervári és kalinyingrádi előrejelzésben is benne van, ami hatással lehet a mérkőzésekre, és a nézők számára sem jelent ideális feltételeket. A nap harmadik mérkőzésén Volgográdban kerül sor, ahol a mérkőzés elejétől egy meleg délutánra és kora estére van kilátás a szabadban. A hőmérséklet 33 °C közelében mozog majd. A Moszkvában, Rosztovban és Szocsiban tartandó szombati mérkőzések mind veszélyben vannak az esőzések miatt. Rosztovban és Szocsiban a mérkőzéseket a villámlás is veszélyeztetheti, vagy késleltetheti.

Száraz idő várható a vasárnapra tervezett mérkőzések mindegyikére.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.