A zivatarrendszer várható érkezése, óráról órára

2019. június. 22 10:01

Szombat délutántól egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek zivatarok kialakulásához. A délután második felében egy rendszerré fejlődött zivatartömb vonul át hazánkon.

Már a szombat déli óráktól számíthatunk elszórtan zivatarok kialakulására az országban, majd a délután második felében komoly zivatarrendszer kialakulása várható. A legintenzívebb zivatargócokban akár 70-90 km/órát meghaladó széllökések és 30-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat. Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein várhatók heves záporok, zivatarok szombat déltől egészen a vasárnap reggelig terjedő időszakban. A legtöbb csapadék várhatóan a Dunántúl nyugati és déli területein esik. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék..

Szombat, 12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.