Apokaliptikus vihar tört Párizsra

2018. július. 29 9:27

Nyugat-Európában rendkívül meleg az idő már hosszú ideje. A forróságban félelmetes erejű viharok alakulnak ki helyenként. Egy ilyen érte el Párizst is.

Az utóbbi napokban Franciaországban szárnyalja túl leginkább a hőmérséklet az ilyenkor szokásosat. Párizsban a július végi, napi csúcshőmérséklet a kellemes 25-27 fokos tartományban kellene tetőzzön. Ehelyett 36, 37 fokot mutatnak a hőmérők a francia fővárosban. Nem csoda, hogyha ilyen magas hőmérséklet mellett egy komolyabb zivatar létre tud jönni, az a légkörben felhalmozódó hatalmas energiát, pusztító erejű vihar formájában “hasznosítja”.

A viharhoz veszélyes jégeső társult. Ekkora jégszemek már nem csak a növényeket tarolják le, de személyi sérüléseket is okozhatnak.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.