Áradás miatt oroszlánok szöktek ki egy állatkertből

2018. június. 05 9:25

A nagy esőzések következtében árvíz keletkezett. Két oroszlán, két tigris, egy jaguár és egy medve szabadult ki a ketrecéből.  Rendőrségi  segítséggel kezdték meg a keresést.

Több állat szabadult ki a ketrecekből egy németországi állatkertben. A legtöbbet állatot az állatkertben találták meg, majd visszaterelték a ketrecekbe. Lelőtték a a Luenebach állatkertből elmenekült medvét.

A macskákat néhány órán belül megtalálták Luenebach állatkertjében, ami a luxemburgi és belga határ közelében található. Sikeresen visszakerültek a ketrecekbe a nagymacskák, miután a nagy eső megszűnt és az áradás visszahúzódott.

A medve megszökött a 75 hektáros állatkertből és bevetette magát az Eifel-vidék dimbes-dombos erdeibe. A rendőrség elmondta, hogy a medvét le kellett lőni. A magántulajdonban lévő Eifel Zoo nem nyilatkozott az ügyben.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.