Az esti zivatarok érkezése, óráról órára

2018. július. 21 11:40

A délutáni órákban még csak néhány helyen, majd estétől nagy területen kell zivatarok kialakulására számítani. Képsorozaton mutatjuk be a várható forgatókönyvet.

Nyugat, délnyugat felől ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk, emiatt több helyen várható intenzív zivatarok előfordulása az országban. Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein valószínű csapadék a szombat éjszakai és vasárnap reggeli órákban. A legintenzívebb zivatarok várhatóan a Dél-Dunántúlon és az ország északnyugati csücskében lesznek. Arrafelé 20-30 milliméter, de helyenként akár 50 millimétert meghaladó mennyiség is lehullhat néhány óra alatt. A zivatarok rendszerré fejlődve vonulnak át az országon, emiatt nagy erejű szélrohamokra, jégesőre is fel kell készülni. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szombat, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.