Az esti zivatarrendszer várható érkezése, óráról órára

2018. szeptember. 02 12:01

Továbbra is nagy területen kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyek az esti órákban rendszerré fejlődve érik el hazánkat.

A szombatihoz hasonlóan, vasárnap is a késő délutáni, esti órákban komoly zivatarrendszer kialakulása várható. A legintenzívebb zivatargócokban akár 75-85 km/órát meghaladó széllökések és 30-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat. Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein várhatók heves záporok, zivatarok szombaton a kora esti óráktól egészen a vasárnap délelőttig terjedő időszakban. A legtöbb csapadék várhatóan a Dunántúl nyugati és középső területein esik. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfőn délután is további zivatarokra számíthatunk, de már a keleti területeken is egyre nagyobb számban várható a megjelenésük.

Vasárnap, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

 

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.