Bemutatjuk azt az embert, akibe tizenkétszer csapott a villám

2017. szeptember. 07 11:55

Sokszor olvashatunk olyan híreket, hogy egy emberbe vagy állatokba belecsapott a villám. Olyan azonban csak egyetlen emberrel fordult elő, hogy tizenkétszer szenvedje el a csapást.

Melvin Roberts nem akármilyen időjárási statisztikában első a világon. Belé tizenkétszer csapott a villám.
Ha már a lottó ötöst nem nyerte meg, megnyerte helyette ezt a tapasztalatot.

Első alkalommal egy buldózerről lépett le a földre, akkor csapott bele a villám. Másodszorra a húga házában volt, harmadik alkalommal a nagybátyjánál vendégeskedett. Kórházi zárójelentések, fényképek igazolják, hogy ez mind egyetlen emberrel történt meg. Pedig a villámcsapás rendkívül veszélyes, csupán az emberek 50 %-a éli túl az esetet.  Melvin elmondása alapján olyan érzés a villámcsapás, mintha az egész teste lángba borulna.

A villámcsapás gyakrabban jár belső sérülésekkel, mint külső nyomokkal.  Mivel a villám gyakran a fejtetőn lép be a testbe, maradandó agyi sérüléseket okoz.

Sajnos Melvin hosszútávú memóriája sérült, így nem emlékszik milyen volt, mikor a gyermekei kicsik voltak.

Nincs rá kézzelfogható magyarázat, hogy Melvin miért vonzza a villámcsapásokat.
Önmagának viccesen úgy fogalmazza meg: ez egy vicc Isten és közte. Mások szerint Isten valamit akar neki üzenni ezzel.
De akkor miért nem ír inkább levelet? Vagy emailt?

Ő az egyetlen ismert ellenpélda arra, hogy egy emberbe akár kétszer is belecsaphat a villám. Mivel ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.