Brutális villámtevékenység kíséri a spanyol viharokat

2019. szeptember. 14 20:09

Intenzív zivatarok alakultak ki Spanyolország déli, délkeleti területei felett az elmúlt napokban. A felvételen látható egybefüggő villámsorozat meglepő látványt nyújt.

Nincs szerencséje az időjárással a spanyoloknak: az ország délkeleti partvidékén elhelyezkedő tartományokat már több napja rendkívüli áradások sújtják. A nem ritkán hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű (24 óra alatt 100, helyenként akár 250 milliméter) csapadékot hozó intenzív zivatarok kialakulásáért egy magassági hidegörvény felelős, melynek köszönhetően a melegebb tengerfelszín felett mindinkább instabillá válik a légkör. Villámárvizek és további zivatarok, nagy mennyiségű esőzés várható a következő napokban is.

Az alábbi, valós idejű felvételen egy, a térségben tomboló vihar látható. A villámlások olyan sűrűn követik egymást, hogy szinte folyamatosan megvilágítják az éjszakai égboltot.

Málaga, Spanyolország, szeptember 14. Felvétel: @amdelcas (Severe Weather Europe)

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.