Brutális villámtevékenység kíséri a spanyol viharokat

2019. szeptember. 14 20:09

Intenzív zivatarok alakultak ki Spanyolország déli, délkeleti területei felett az elmúlt napokban. A felvételen látható egybefüggő villámsorozat meglepő látványt nyújt.

Nincs szerencséje az időjárással a spanyoloknak: az ország délkeleti partvidékén elhelyezkedő tartományokat már több napja rendkívüli áradások sújtják. A nem ritkán hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű (24 óra alatt 100, helyenként akár 250 milliméter) csapadékot hozó intenzív zivatarok kialakulásáért egy magassági hidegörvény felelős, melynek köszönhetően a melegebb tengerfelszín felett mindinkább instabillá válik a légkör. Villámárvizek és további zivatarok, nagy mennyiségű esőzés várható a következő napokban is.

Az alábbi, valós idejű felvételen egy, a térségben tomboló vihar látható. A villámlások olyan sűrűn követik egymást, hogy szinte folyamatosan megvilágítják az éjszakai égboltot.

Málaga, Spanyolország, szeptember 14. Felvétel: @amdelcas (Severe Weather Europe)

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.