Cápát találtak egy medencében Sydneyben

2017. március. 31 6:00

Egyszerű halászhálóval kifogták és visszajuttatták a tengerbe állatvédők azt a kölyök sötétcápát, amelyre egy tengerparti úszómedencében bukkantak Ausztráliában.

A Sydney északi strandjain lévő medencében talált, mintegy 90 centiméter hosszú tengeri ragadozó a szakemberek szerint nem jelentett veszélyt senkire, mivel még fiatal volt.

Senki nem tudja, hogyan került az úszómedencébe, helyi lakosok úgy vélték, hogy a dagály sodorhatta be a tengerből.
Az egyik helyi lakos, Jennifer Hill néhány hosszat már megtett az úszómedencében, amikor társa felfedezte a sötétcápát a vízben – mondta szomszédja, Rita Kluge. “Éppen készült a vízbe ugrani, amikor lenézett, majd elkiáltotta magát: cápa van a vízben – tette hozzá.

Rita Kluge, aki fotókat is készített az állatról, úgy vélte, a cápa “jobban félt tőlünk, mint mi tőle.”

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.