Down-szindrómás nő ismertette az időjárás-jelentést egy francia televízióban

2017. március. 16 8:55

Egy Down-szindrómás fiatal nő mondta el az időjárás-jelentést kedd este a France 2 televízióban, ami mint később kiderült, a szezon legnagyobb nézettségét jelentette a francia állami tévécsatorna számára.

A tévécsatorna szerdán közölte, hogy Melanie Segard bemutatkozása 5,3 millió nézőt vonzott a képernyők elé.

“Nagy nap ez számomra, de bírom támogatásotokat” – írta televíziós bemutatkozása előtt Facebook oldalán a 21 éves Melanie Segard. A fiatal lány fellépése mögött a francia fogyatékosvédelmi szervezet, az Unapei állt.

Melanie még február végén írt Facebook oldalán arról, hogy élete legnagyobb álma, hogy televízióban elmondhassa az időjárást. “Más vagyok, de megmutatom mindenkinek, hogy meg tudom csinálni” – írta. A következő 36 órában százezer “tetszik” klikkelést kapott, és a közösségi hálón azonnal napvilágot látott egy felhívás, “Melanie képes megcsinálni” mottóval.

A France 2 tévécsatorna tette lehetővé bemutatkozását időjárás-jelentőként, amelyet Melanie kedd este a csatorna rendszeres meteorológusával közösen vitt véghez, ő ismertethette a hétvégi időjárás-előrejelzést.

A szerdai francia napilapok egytől egyig méltatták a fiatal lány szereplését, Melanie pedig azt írta Facebook oldalán: “megcsináltam”.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.