Egy naplemente, amilyet idáig csak álmaiban láthatott

2018. szeptember. 15 13:56

Egyedülálló videófelvétel készült Indiában egy naplementéről. Első megtekintésre szinte lehetetlen megállapítani, hogyan alakult ki ez a különös fényjáték.

Elsőre akár lávafolyamnak vagy erdőtűznek is hihetnének a természeti jelenséget. Valójában több felhőréteg látható a felvételen, amelyek különböző magasságokban helyezkednek el. A videón látható narancsszínű, vöröses sáv un. stratus azaz rétegfelhőzet -amely valószínűleg egy kiadós esőzést követően alakult ki-, amit oldalról, alulról süt meg a lenyugvó nap. Az alacsony napállás miatt válik ilyen különlegessé a látvány, a vékony felhőzeten a nap sugarai még át képesek áthatolni, mint egy óriási reflektor teszi színessé az amúgy szürke felhőréteget.

Címkék:
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.