Északkelet kimaradhat a pénteki napsütésből

2020. január. 23 13:33

Pénteken négy északkeleti megyében valószínű sűrű köd kialakulása, mely napközben is nehezen oszlik, akár tartósan megmaradhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. (Megjegyzés: a Dunántúl délnyugati részén képződött ködös területeken helyenként egész nap korlátozottak lehetnek a látási viszonyok.)

Estétől, késő estétől több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, és főként az Északi-középhegység térségében tartósabb köd, illetve sűrű (zúzmarás) ködfoltok kialakulására is lehet számítani. Holnap napközben a ködös területeken a látási viszonyok csak lassan javulhatnak, és ezeken a tájakon gyenge szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.