Északkelet kimaradhat a pénteki napsütésből

2020. január. 23 13:33

Pénteken négy északkeleti megyében valószínű sűrű köd kialakulása, mely napközben is nehezen oszlik, akár tartósan megmaradhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. (Megjegyzés: a Dunántúl délnyugati részén képződött ködös területeken helyenként egész nap korlátozottak lehetnek a látási viszonyok.)

Estétől, késő estétől több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, és főként az Északi-középhegység térségében tartósabb köd, illetve sűrű (zúzmarás) ködfoltok kialakulására is lehet számítani. Holnap napközben a ködös területeken a látási viszonyok csak lassan javulhatnak, és ezeken a tájakon gyenge szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nyugat felől egy gyenge front érkezik, nyomában melegebb levegővel. Pár fokos melegedésre lehet számítani. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Ingerlékenység, alvászavar és emésztési panaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakció idő.

A légnyomás ingadozik.