Évszaknyi hőmérséklet különbség alakult ki az országban

2017. szeptember. 17 13:50

A felettünk átvonuló ciklon hatalmas hőmérsékleti kontrasztot hozott létre hazánkban. Hamarosan a Tiszántúlra is megérkezik a lehűlés.

A Dunántúl nyugati területein már csak 12-13 fokot mutatnak a hőmérők, ami október végén, november elején jellemző délutánonként. Az Alföld délkelet részén még 26-27 fokot mérnek, amely egy kellemes augusztus végi napra jellemző érték.

kép forrása: met.hu

A ciklon a következő órákban kelet, északkelet felé folytatja útját, így hamarosan megszűnik a hőmérsékleti kontraszt az országon belül. Délkeleten is lehűl az idő.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.