Fákat tört ketté a tomboló vihar Pest megyében

2021. augusztus. 09 10:52

Több településen is károkat okozott az éjszaka vonuló hidegfront. Összeállításunkban Pécelről mutatunk képeket.

Vasárnap, az esti órákban északnyugat felől hidegfront érte el hazánkat, mely fokozatosan haladt kelet felé. A Duna vonalában a zivatarok láncba szerveződtek, viharos szél és jégeső kísérte őket útjukon. Több településen is jelentős károk maradtak a vihar után.

A Pest megyei Pécelt 23 órakor érte el az első zivatar, de a java ekkor még hátra volt: éjfél körül érkezett a legerősebb vihar, mely felhőszakadást, jégesőt és erősen viharos széllökéseket is tartogatott. A villámparádéval érkező rendszer fákat csavart ki, tetőket bontott meg. A szélben sodródó tetőcserepek és más törmelékek autók szélvédőjét törte be. Több évtizedes fák fordultak ki gyökerestől, kerítéseket szakítottak át, tetőkre, autókra dőltek. Az éjszakai órákban az áramszolgáltatás is akadozott.

Még hétfő délután is megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók a kidőlt fák miatt.

A borítóképet és a cikkben fentebb közölt képeket a Kiderül.hu munkatársa készítette Pécelen

Kép: Fekete Melinda, Pécel

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.