Figyelmeztetnek, keleten délutántól megdörrenhet az ég

2024. május. 15 11:10

Labilizálódik a légkör, délutántól az ország keleti felében számítani kell záporra, zivatarra. Akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Szerdán az Alföldön (kiemelten az Észak-Alföldön), illetve az Északi-középhegység térségében elszórtan zivatarokra kell számítani, amelyekből néhol viharos (~55-65 km/h) széllökés, felhőszakadás-szerű intenzitású (~15-25 mm/h) csapadék, esetleg apró szemű jég előfordulhat. Este fokozatosan megnyugszik a légkör.

A HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt szerdára Budapestre, valamint Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyére.

Ezt követően csütörtök kora estig veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, estétől azonban délnyugat felől csapadékzóna érkezése várható zivatarokkal. Ezért csütörtökön Zala, Somogy, Tolna és Baranya vármegyére érvényes a figyelmeztetés zivatar veszélye miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.