Földmágneses vihar miatt rendkívül látványos sarki fény látható

2017. november. 11 13:37

A sarki fényt a közepes szélességeken is észlelték. A káprázatos jelenség egy kisebb geomágneses vihar következménye volt.

A ragyogó jelenség a Napból érkező energia és az onnan származó részecskék eredménye.
A sarki fény izzása a szokásosnál délebbre jelent meg kedd éjjel, ami káprázatos jelenséget eredményezett a közepes szélességeken.

Az Aurora Boreálist Minnesotában, Michiganben, Wisconsinban, Iowában is észlelték, és a lakosok a közösségi médiába osztották meg látványos képeiket, videóikat.

Azon az éjszakán olyan napszél alakult ki, ami a sarki fényt a szokásosnál messzebbre engedte észlelni.

A kiadott kisebb jelentőségű elektromágneses vihar figyelmeztetés azt jelenti, hogy az elektromos hálózatokon gyenge ingadozások, és a műholdas távközlési folyamatokban ​​kisebb fennakadások előfordulhatnak.

Az égbolt fénye a Napból bejövő energia és a részecskesugárzás eredménye, amely a Nap korona óriási kitörései által okozott folyamatos napszél-áramlásból származik.

Ez a részecske áradat a Föld mágneses mezejével lép kapcsolatba és a felső légkörben oxigén- és nitrogénmolekulákkal reagál. Ezek a molekulák felszabadítják az aurorát létrehozó fény fotonjait.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.