Fotókon a trópusi vihar utáni Havanna

2023. augusztus. 30 12:53

Áradások, kidőlt fák, áramkimaradás - végigsöpört Kuba nyugati részén az Idalia.

Hétfőn este lecsapott az Idalia trópusi vihar Kubára. A The Wall Street Journal beszámolója szerint a karibi sziget nyugati részén átvonuló Idalia fákat döntött ki, áradásokat okozott, és több százezren maradtak áram nélkül.

Az erős szél és a heves esőzések kedden kora reggel is folytatódtak, miközben a közel hurrikán erősségű vihar eltávolodott a szigettől.

Az extrém természeti jelenség Havannát sem kímélte: a keddi, vihar utáni állapotokat fotókon mutatjuk meg.

10 fotó megtekintése

Az Idalia – elhagyva Kubát – hurrikánná erősödött. A Florida északnyugati partvidékén élőket az amerikai hatóságok kedden este életveszélyes parti áradásokra figyelmeztették a közeledő vihar várható következményeiről szóló felhívásban – írja az MTI.

A helyi vészhelyzetkezelési illetékesek úgy fogalmaztak, hogy “túlélhetetlen” körülményeket teremthetnek az áradások, és arra hívták fel a figyelmet, hogy a parti területeken kötelező kitelepítés van érvényben. Hangsúlyozták, hogy Florida érintett térségében példátlan erejű viharra kell felkészülni, ami katasztrofális pusztítást okozhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.