Fotókon a Dunába fagyott hajók

2017. január. 10 18:11

2017. január 10-én készült kép kishajókról, amelyek a Dunába fagytak Belgrádban. Szerbiában mínusz 20 Celsius-fokra süllyedt a levegő hőmérséklete, a Duna 15 éve először fagyott be.

 

Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

 

Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

 

 

Mindeközben a Tiszán is zajlik a küzdelem az elemekkel. Erdős László gépkezelő érkezik a 24 órára elegendő élelemmel megrakott kosárral a Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág II. jégtörő hajó fedélzetére 2017. január 10-én. Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság hajósai 24 órás szolgálatban állnak készenlétben a Tisza menti műtárgyak védelmére. Addig csak az állomáshelyük jégtelenítésére indítják be a motorokat, hőmérséklettől függően 2-5 óránként.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

A Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág IX. jégtörő hajó feltöri maga körül a Tisza jegét.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

Erdős László gépkezelő csáklyával leveri a jeget Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág IX. jégtörő hajó oldaláról.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

Lánczi Csaba hajóvezető a Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág II. jégtörő hajó fedélzetén. A Jégvirág II. hidegre szerelve, de bármikor indulásra készen áll a Jégvirág IX jégtörő mellett.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

A Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág IX. jégtörő hajó konyhája az ablakban tükröződő vízlépcső tornyaival.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

A Tiszalöki Vízlépcső felvizén állomásozó Jégvirág II. és Jégvirág IX. jégtörő hajók a befagyott Tiszán.

MTI Fotó: Balázs Attila

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap érkezik a következő front. Ma átmenetileg frontmentes idő várható. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a pázsitfűféléké több helyen eléri a nagyon magas szintet is.
A légnyomás csökken.