Gekkó hívott segítséget az állatkórházban

2018. október. 14 9:35

Dr. Claire Simeone ebédelni ment, amikor folyamatosan hívásokat kapott a  Hawaii Tengeri Élet Kórházból, ahol dolgozott.

 

Dr. Claire Simeone ebédelni ment, amikor telefonja folyamatosan csengeni kezdett.

Ke Kai Ola, Hawaii tengeri mentőközpontja a nagy szigeten van, ahol Simeone kórház igazgatóként és tengeri emlős állatorvosként dolgozik. Felvette a telefont, mert arra gondolt, hogy valaki fóka ügyben keresi. Amikor felvette, csak csend volt a vonal másik véglén.

Ezután több hívás érkezett. Kilenc hívás 15 perc alatt. Dr. Simeone pánikba esett, és visszarohant a kórházba.

Amikor megérkezett a kórházba, minden rendben talált. Minden nyugodt volt. Mikor Simeone megkérdezte, hogy valaki felhívta-e őt, senki sem kereste. Akkor még egy hívást kapott a kórházból.

A hívás után Simeone felhívta a Hawaii telefonszolgáltatót, hogy lássa, van-e valami hiba a telefonvonalukkal. Miközben telefonált a szolgáltatóval, több hívás érkezett a kórházi vonalra.

A Hawaiian Telecom képviselője azt mondja Simeone-nak, hogy valami nincs rendben a kórházi telefonok egyikével vagy esetleg a szoftverrel lehet a hiba, mert egy csomó hívás indult egy telefonról.

Simeone felkutatta a kórházat, hogy megtalálja a bűnös telefonvonalat.

– Nem a halkonyha, nem az iroda, nem a nézőtér – mondta, mielőtt még egy újabb telefonhívást kapott a kórházból.

Belépett a laborba, hogy ellenőrizze az ottani vonalat is, mikor végül azonosította a titokzatos telefonbetyárt: Egy gekkó a lábával telefonált az érintőképernyőn.


A gekkó 15-szer hívta Simeone-t a telefon legutóbbi híváslistája alapján. Simeone elnézést kért a hawaii távközlési képviselőtől, aki elmondta neki, hogy először hallott telefonáló gekkóról.

“Ki kellett küldeni egy üzenetet minden munkatársunknak és az önkénteseknek, akik esetleges telefonbetyár hívásokat kaptak” – mondta viccelődve.

Simeone elkapta a gekkót, és kivitte a kórházból, ahol elengedte egy növényen.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.