Globális felmelegedés? Trump szerint hülyeség

2017. március. 27 8:00

Az amerikai környezetvédelmi hivatal vezetője szerint Donald Trump új elnöki rendelet kiadására készül, amelyben eltörli Obama elnöknek a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézked

Scott Pruitt, oklahomai politikus, a környezetvédelmi hivatal elnöke az ABC televíziónak adott interjújában közölte a Fehér Ház terveit.

Pruitt elmondása szerint Donald Trump kedden aláírja az új elnöki rendeletet, amelyben eltörli az Obama-kormányzat Tiszta Energia Tervét, amely szabályozta a káros üvegházhatású gázok kibocsátását és korlátozta a szénerőművek működését. Ezt a rendelkezést az Obama-adminisztráció 2015-ben hozta, ám egy szövetségi fellebbviteli bíróság döntése alapján tavaly felfüggesztették, mert a rendeletet megtámadta a szénerőművek működtetésében érdekelt több szövetségi állam, és mintegy száz vállalat.

Scott Pruitt szerint Trump elnök szándéka az, hogy ismét beindítsa a szénbányászatot s ezzel munkahelyeket teremtsen egyes vidékeken, egyúttal csökkentve az áramárat. Barack Obama intézkedésének támogatói viszont azzal érvelnek, hogy így elvész több ezer, az úgynevezett tiszta energiához köthető állás.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnapig nem kell fronthatással számolni. Csütörtökön érkezik a következő front, ami egy mediterrán ciklonhoz tartozik. Kevés lesz a felhő, még előbújik a nap. Fagyos reggelre ébredünk.

A légnyomás csökken.