Halálos áldozata van a Nagy-Britanniai szélviharnak

2017. február. 24 9:39

Óránként több mint 145 kilométeres erősségű széllel csapott le a Doris nevű szélvihar Nagy-Britanniára, az ország középső részén egy nő életét vesztette.

A nőt a fején sebesítették meg súlyosan a szél által sodort törmelékek a Londontól 225 kilométerre északnyugatra fekvő Wolverhamptonban.

A kelet-angliai Cambrigeshire-ben 11 embert szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel, ők egy, a széllökések által felborított emeletes buszban sérültek meg.

 

A Doris szélvihar okozta esőzés, hóesés és erős szelek miatt utakat zártak le, repülőjáratokat töröltek, egy időre leállították az egyik legforgalmasabb vasútállomásról, az Eustonról érkező és az onnan induló járatokat. A londoni Heathrow repülőtéren minden tizedik járatot töröltek.

A meteorológiai szolgálat szerint a walesi Capel Curingban 151 kilométer/órás szélsebességet mértek. A szélvihar okozta heves havazás miatt iskolákat zártak be Skóciában, Írországban több ezer háztartásban megszakadt az áramszolgáltatás. Pénteken várhatóan enyhülnek a széllökések.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.