Hangos lesz az éjszaka: mutatjuk, hol várható vihar

2020. augusztus. 17 10:54

Mozgalmas este elé nézünk, melyért ugyancsak az időjárásunkat több napja meghatározó sekély ciklon a felelős. Délután északnyugat felől zivataros csapadékzóna éri el hazánkat.

Napközben átmenetileg megnyugszik az idő, majd először az Északi-középhegységben helyenként újra kialakulhatnak zivatarok. A délutáni óráktól kezdődően egy zivataros csapadékrendszer éri el hazánk északnyugati területeit, mely fokozatosan kelet felé halad majd. Az esetleg láncba szerveződő zivatarokat több helyen kísérheti intenzív csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/óra körüli szél. Lokálisan 30-40 millimétert meghaladó csapadék, illetve jég is hullhat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb számítógépes modell előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor érkeznek viharok – hétfő 13 óra és kedd dél között órás bontásban mutatjuk be a záporok, zivatarok legvalószínűbb útvonalát.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfő, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd, éjfél

Kedd, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Kedd, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.