Hatalmas zivatarrendszer vonul az országban

2017. július. 24 18:00

Az elmúlt napok nagy melegét megtörő hidegfront erős zivatartevékenység kíséretében vonul át az országon.

A kora délutáni órákban az első zivatarok Tolna megyében alakultak ki, ezt követően egymás után alakultak ki az újabb és újabb viharok. A sok zivatar mostanra egy nagy rendszerré szerveződve vonul tovább a Tiszántúl irányába.

Az éjszaka folyamán további zivatarok várhatók, amelyek akár újabb rendszerré fejlődve fognak átvonulni az országon. A zivatarcellák vonulását nyomon követheti radar és veszélyjelzés térképeinken. A viharokat felhőszakadás, jégeső és akár 100 km/ó-ás széllökések is kísérhetik.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.