Helyenként egy havi csapadék hullott a mediterrán ciklonból

2022. november. 25 17:58

Az idei ősz egyik legnagyobb esőzése zajlott le a hét közepén. Kellenek ezek az áztató esőzések a rendkívüli aszály után.

Kedden délelőtt délnyugat felől egy mediterrán ciklon érte el hazánkat, amelyből egészen csütörtök estig megállás nélkül hullott csapadék. Az esőzés mellett a nyugati megyékben havazás, havas eső is előfordult. A Dunántúlon nagy területen 25-40 milliméter csapadék jött össze, de kisebb körzetekben még annál is több, 40-50 milliméter esett, amely már közelítőleg megfelel egy egész havi mennyiségnek. A legkevesebb eső a Nyírségben, illetve az Északi-középhegység térségében volt, ott 10 milliméternél kevesebb hullott.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.