Hétfőn üres maradt a velencei Szent Márk tér, nézzük miért?!

2018. október. 30 11:06

Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Velence. Naponta tízezrek látogatják, hétfőn azonban alig volt ember az óvárosban.

Az érdektelenség oka pedig egyértelműen a mostoha időjárási körülményekre vezethetők vissza. Olaszországban katasztrofális időjárás tombol napok óta, amelyet egy mediterrán ciklon okoz. Észak-Olaszországra hatalmas mennyiségű eső zúdult. A viharos erejű szél pedig vihardagályt idézett elő, emiatt Velence számos utcáját és terét elöntötte a tenger.

Az élet azonban nem állhat meg bármit is művel az időjárás. Egy étterem dolgozói és vendégei is gumicsizmát húztak, így nem maradhatott el a nélkülözhetetlen olasz pizza. Érdemes megfigyelni, hogy az elektromos berendezések az elárasztott étteremben hibátlanul működtek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.