Heves viharok tartanak a Balaton felé

2017. augusztus. 11 20:44

A tegnapi naphoz hasonlóan, ma is a késő délutáni, esti órákban erősödnek a gomolyfelhők és alakulnak ki egyre többfelé zivatarok a Dunántúlon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a heves zivatarokra vonatkozóan. A zivatarokat felhőszakadás, viharos (70-80 km/h-át meghaladó) széllökés, és akár jégeső kísérheti. A legerősebb zivatargóc éppen Kaposvár térségben tombol és hamarosan eléri dél felől a Balaton térségét.

 

Az éjszaka első felében a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után – hajnalban a középső országrészben és az Északi-középhegység vidékén lehet többfelé zivatar kialakulásával számolni. Szombaton napközben zivatarnak általában csekély lesz az esélye, majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatartevékenység.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.