Heves zivatarok tartanak a főváros felé

2017. június. 16 17:23

Északnyugat felől intenzív zivatarok közelítenek Budapest irányába. Egy órán belül elérhetik az északabbra fekvő kerületeket.

Az első zivatarok átvonultak a főváros felett, de Szlovákia irányából újabb viharok, köztük egy szupercella lépett be az országba, amely szintén a főváros térségében fog átvonulni 19 óra körül. A zivatarok környezetében viharos széllökések, jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. A zivatarok aktuális helyzetéről, várható előfordulásukról folyamatosan tájékozódhat veszélyjelzés és radar térképeinken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás továbbra sincs és egészen hétfőig nem kell időjárás változásra számítani. Jelenleg az átlagosnál enyhébb az idő. A sok napsütés kedvez a D-vitamin kiválasztásnak, ami erősíti az immunrendszerünket és a csontjainkat. Ma már azonban lesznek tartósan ködös tájak, ahol nem, vagy csak később süt ki a nap. Érdemes kihasználni a jó időt kikapcsolódásra, feltöltődésre, ha az ideje engedi. Jövő héten ugyanis már kevésbé lesz kellemes az idő. A komfortérzetünket nem csökkenti a felhőzet.
A légnyomás nem változik