Hidegrekord dőlt hajnalban

2020. május. 22 10:20

Szokás szerint Zabarban jegyeztük az újabb minimumhőmérsékleti rekordot. Holnap hajnalban is rekord dőlhet az északi völgyekben.

1952-es napi országos minimumhőmérsékleti rekord dőlt meg péntek reggel: a száraz, szélcsendes levegőben a felhőtlen ég alatt Zabarban -3,3 fokig csökkent a hőmérséklet – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az új rekord több mint két fokkal döntötte meg a korábbi értéket, melyet Nagykanizsán jegyeztek (-1,2 fok).

Két méteren gyenge légköri fagy csak néhol fordult elő az elmúlt éjszaka, a talaj közelében azonban több helyen is fagypont közelébe süllyedhetett a hőmérséklet. Még vasárnap hajnalban is előfordulhat talajmenti fagy, bár már jóval kisebb területen, főként északkeleten.

Kép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.