Hidegrekord dőlt ma reggel

2017. augusztus. 24 12:14

A magasabb légrétegekben már melegedés zajlik, de ebből hajnalban még nem sokat érezhettünk, hiszen igencsak csípős volt a reggel.

Az időjárásunkat meghatározó légtömeg rövid időre nyugalomba jutott a Kárpát-medencében. Éjszakára jelentősen mérséklődött a légmozgás, több helyen teljes szélcsend volt. Az erős éjszakai lehűléshez hozzájárult még az is, hogy nagy területen kiderült az ég. Az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld hidegre érzékeny tájain helyenként 5 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A leghidegebb Zabaron volt, ott az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózata hajnalban 2,6 fokot regisztrált, amellyel új országos minimum hőmérsékleti rekord született. Ez 1 fokkal alacsonyabb az eddigi, Borsodnádasdon 1976-ban mért 3,6 fokos napi minimum hőmérsékleti rekordnál.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.