Hidegrekorddal indult a szerda

2020. április. 15 13:58

Újabb fagy tette próbára az ébredő természetet. A leghidegebb Zabarban volt, itt majdnem -9 fokot mértek: mely új napi minimumrekord is egyben.

Markáns hidegfront vetette vissza a hőmérsékleteket kedden, majd – a derült égbolt és az elcsendesedő szél rásegítésével – az éjszakai, szerda hajnali órákra az ország legnagyobb részén fagypont alá süllyedt a hőmérséklet. A legalacsonyabb minimumhőmérsékleteket sokszor a fagyzugos Zabaron jegyzik, a mostani rekord is hozzá köthető: -8,9 fokkal új országos napi minimumhőmérsékleti rekord született az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes tájékoztatása szerint. A korábbi rekordot szintén Zabaron mérték, 2001-ben (-7,9 fok).

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.