Hogyan csökkenthetjük a szúnyogok érdeklődését?

2017. július. 02 17:35

Sokunk életét keserítik meg a szúnyoghölgyek nyári estéken. Megosztunk néhány praktikus lehetőséget, amellyel kevésbé leszünk vonzóak számukra.

Ha eloszlatjuk ventilátorral a belőlünk áradó vonzó illatot ellegyezzük, a szúnyogok nehezebben találnak ránk, nehezebben válunk ideális prédává.

A citrom illatú gyertyáknak van egy kis rovarűző hatásuk, de nem sokkal hatékonyabbak, mint bármilyen más gyertya, vagy füstölő, ami füstöt bocsát ki.

Az egyik hatékony rovarriasztó szer az N,N-dietil-meta-toluamid, rövidítve DEET enyhén sárga színű olaj, a rovarűzőszerek leggyakoribb hatóanyaga. Bőrre vagy ruházatra juttatva használatos kullancs- és szúnyogcsípés megelőzésére, valamint más, betegséget terjesztő rovarok távol tartására szolgál.

Természetes védőszerek közül a citrus-eukaliptusz illóolajat tartalmazó rovarrisztókat lehet megemlíteni.


Vannak már olyan lehetőségek túrázók számára is, hogy a ruhát gyárilag kezelik Permethrin tartalmú hatóanyaggal. Ezt a technológiát a katonaság számára fejlesztették ki. Az ilyen módon impregnált ruházat akár 70 mosást is kibír úgy, hogy nem veszít a rovarriasztó hatékonyságából és kullancsok ellen is véd.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.