Hol eredhet el az eső vasárnap?

2019. július. 28 10:31

Vasárnap a délutáni óráktól kezdődően dél, délkelet felől egyre nagyobb területen érkeznek záporok, zivatarok, egészen hétfő reggelig.

Az alábbi képsorozaton órás bontásban szemléltetjük, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein ered majd el az eső hétfő reggelig. Dél, délkelet felől több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására vasárnap a délutáni óráktól kezdődően hétfő reggelig. A zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, hétfő reggelig néhol 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék, de érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Vasárnap, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.