Hurrikán, földrengés, haleső, mi jöhet még Mexikóban?

2017. október. 02 15:45

Úgy tűnik, mintha a bibliai tíz csapás válna valóra ezekben a hetekben Mexikó különböző területein. Természeti csapások sora követi egymást.

Augusztusban a Katia hurrikán, aztán több pusztító földrengés sújtotta az országot. A múlt héten pedig haleső hullott az égből.

Tudósok szerint a víztölcsérek (a tenger vagy tó felett kialakuló tornádók) a felelősek a halesőért. Ezek tudják felszívni a halakat a vízből, amik a légkörben hánykolódnak, majd valahol földet érnek.

Tampicoban, Tamaulipas északkeleti államában készültek azoknak a kishalaknak a fotói, amik egy csendes esővel hullottak a földre az égből.

Hihetetlennek tűnik a haleső, de mégis egy létező jelenség. Tudósok szerint a víztölcsérek képesek felszívni a halakat a vízből a levegőbe és valamivel később máshol kihullanak a földre.

Sok megfigyelés bizonyítja, hogy a víztölcsér halakat emelt ki a vízből és valahová máshová szállította. Már 1889-től vannak ilyen megfigyelések, történelmi feljegyzések.

Vannak más furcsa égből hulló teremtményekről is feljegyzések.

2004-ben a walesi Knightonban halak, 2009-ben döglött ebihalak potyogtak napokig a Japán Ishikawa prefektúra városaiban.

Sri Lankán Chilaw egyik kerületében 2012-ben garnélarák eső és két évvel később halzápor volt ugyanott. Körülbelül 50 kilogramm halat gyűjtöttek össze a vihar után.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.