Így érkezik a hó az országba

2017. április. 19 8:43

Az eddigiekben is változékony idő jellemezte az áprilisi időjárást, és ez folytatódik ma is. Csapadékradarunkon mutatjuk hogy.

Ma egy mediterrán ciklon érkezett a Kárpát-medencébe. A ciklon középpontja, “szeme”, amely a legalacsonyabb légnyomással rendelkező helyet jelöli, több órán keresztül épp hazánk fölött, az Alföld délkeleti részén lesz.

Emiatt van, hogy az időjárás átmenetileg a február közepét idézi, a hőmérséklet 8-10 fokkal marad el az ilyenkor szokásostól, és ez okozza a helyenként viharos szelet is (többfelé 80-100 km/ó-ás széllökésekre is lehet számítani).

Napközben sokfelé számíthatunk csapadékra; a Dunántúlon az eső mellett havas eső, hó is hullhat, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein tartósan és intenzíven havazhat, megmaradó hó a hegyekben valószínű.

A ciklonnal érkező csapadék érkezését a csapadékradarunkon követheti, amit a Kiderül.hu címlapján, vagy a képre kattintva talál meg:

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.