Jégesővel kísért felhőszakadás volt Pest megyében

2021. július. 18 19:31

Hazánk teljes területén alkalmasak a feltételek felhőszakadás kialakulásához. Maglódra és Pécelre jégesőt is hozott a zivatar.

Hazánk időjárását hétfő estig egy hidegörvény alakítja. Több helyre felhőszakadással érkeztek a zivatarok az elmúlt napokban, nem ritkán 30-40, néhol 50 milliméteres csapadékot zúdítva egy-egy településre, míg máshol gyakorlatilag egy csepp eső sem esett. Pest megye keleti területein is kialakult egy gócpont a délután folyamán, Maglódon és Pécelen is borsószem nagyságú jéggel érkezett a nagy mennyiségű eső. Az alábbi felvétel vasárnap 17:20 körül készült Pécelen.

A videofelvételt és a nyitóképet a Kiderül.hu munkatársa készítette

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A gyenge melegfront is megviseli az érzékeny idegrendszert és figyelmetlenséget, ingerlékenységet, alvászavart és reakcióidő növekedést okozhat. Bár sok lesz a felhő, még így is le lehet égni, ezért érdemes fényvédő krémet használni. A csalánfélék virágzása okozza jelenleg az allergiások tüneteit. Valamint a gombafélék spóráinak koncentrációja a nagyon magas tartományban van jelen. Megjelent a parlagfű is a kezeletlen területeken. Hamarosan a virágzás is megkezdődik.

A légnyomás csökken.