Jövő hét szerdára 24 fokos lesz a Balaton

2017. május. 28 7:01

A levegő hőmérséklete napról napra emelkedik, ezt a természetes vizeink hőmérsékletén is egyre inkább érezhetjük.

A hét közepén hűvösebb léghullámok árasztották el térségünket, amelynek hatására több fokkal visszaesett a hőmérséklet. A mostani hét végére a hideg levegő utánpótlása megszűnt, megkezdődött a melegedés, amelynek várhatóan jövő héten szerdán lesz a csúcspontja. Akkor a legtöbb helyen 30 fok felett alakul a hőmérséklet a délutáni órákban. Ezzel együtt természetes vizeink is egyre kellemesebb hőmérsékletűek lesznek. A jövő hét közepére a Balaton hőmérséklete a 24 fokot is elérheti, a jelenlegi 19, 20 fokhoz képest, amely csak a legbátrabbakat csábítja egy gyors megmártózásra. Vasárnap aki strandolni akar inkább még a termálvizű strandokat válassza.

A jövő hét közepén érkező gyenge hidegfront, átmozgatja a felmelegedett vízrétegeket, így átmenetileg 2-3 fokkal visszahűl természetes vizeink hőmérséklete, de várhatóan jövő hét végére egyre többen fürödhetünk a felmelegedő tavakban.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.