Kapcsold le – szombaton lesz a Föld órája

2023. március. 24 13:14

Március 25-én, szombat este fél 9-től világszerte otthonok százezreiben kapcsolják le önkéntesen a nélkülözhető világítást a fenntartható életmódra való figyelemfelhívás jegyében.

2007 óta minden év márciusának utolsó szombati napján jegyzik a világ egyik legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld óráját. Évente egyetlen órában, idén március 25-én, 20:30 és 21:30 között világszerte otthonok százezreiben lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják a legtöbb elektromos készüléket. A kezdeményezéshez rendszerint számos nagyváros is csatlakozik, már több mint 180 ország hívja fel ezen módon a figyelmet Földünk természeti értékeinek védelmére, a fenntartható életmódra, a nemzetközi összefogás fontosságára az éghajlatváltozás kezelése kapcsán: egy óra erejéig sötétbe borulnak a kivilágított látványosságok, lekapcsolnak az épületek, irodaházak díszvilágításai.

Legyen ez egy első lépés szemléletünk megváltoztatására: mozduljunk egy fenntartható életmód felé és tegyünk minden nap ennek érdekében!

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.