Keleten dübörögnek a zivatarok

2017. június. 17 15:59

A Dunántúlra viharos szél kíséretében szárazabb levegő áramlik, keleten viszont a tegnapihoz hasonlóan újabb záporok, zivatarok alakulnak ki.

Már a délelőtti órákban kialakultak az első záporok a Tiszántúlon, azóta folyamatosan forr a légkör a keleti országrészben. Egészen a kora esti órákig újabb záporok, zivatarok várhatók, majd éjszakára összeesnek a viharfelhők. Éjszaka a keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és ott kisebb eső, zápor még kialakulhat. A reggeli óráktól felszakadozik a felhőzet és már csak jelentéktelen zápor fordulhat elő.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás továbbra sincs és egészen hétfőig nem kell időjárás változásra számítani. Jelenleg az átlagosnál enyhébb az idő. A sok napsütés kedvez a D-vitamin kiválasztásnak, ami erősíti az immunrendszerünket és a csontjainkat. Ma már azonban lesznek tartósan ködös tájak, ahol nem, vagy csak később süt ki a nap. Érdemes kihasználni a jó időt kikapcsolódásra, feltöltődésre, ha az ideje engedi. Jövő héten ugyanis már kevésbé lesz kellemes az idő. A komfortérzetünket nem csökkenti a felhőzet.
A légnyomás nem változik