Keressük a dunai pingvinek gazdáját

2017. január. 14 10:37

Egy kedves olvasónk, Szilvi pár napja a Duna partján sétálva furcsa dolgot pillantott meg a zajló jégen. Alig akart hinni a szemének. Ezúttal köszönjük a fotókat, és a nagyközönséghez fordulunk, hátha van információja valakinek a rejtélyes esettel kapcsolatban.

 

Szilvi 2017.01.10-én (kedden) a déli órákban az Újpesti vasúti hídnál (“Északi összekötő”) sétált, amikor a Dunán zajló jég egyik tábláján felbukkant két pingvin. Az egymást szárnyonfogva utazó, láthatóan bensőséges viszonyt ápoló egyedek valószínűleg izgatottan várták a hamarosan eléjük táruló panorámát a Halászbástyával, Parlamenttel és Szabadság-szoborral, amikor Szilvi lencsevégre kapta őket.

Persze, ő sem gondolta, hogy igazi állatokról van szó, de nagyon örülünk, hogy elküldte nekünk a képeket, mert a közösségi internet segítségével talán kideríthetjük, kinek a fejéből pattant ki ez az aranyos ötlet.

Kérjük, ha tudja, ki bocsátotta vízre a pingvineket, vagy esetleg látta őket, esetleg fényképe van róluk, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi mail címen, vagy a Facebook oldalunkon keresztül, vagy csak ossza meg. Ha valami hasonlóan érdekeset, szépet lát, akkor is

ide_irhat-3img_8293

img_8290

img_8291

Persze, lehet, hogy a pingvinek nagyon messziről érkeztek. Tudjuk ugyanis, hogy Németországban már több példa is volt rá, hogy kreatív trollok műmadarakkal szórakoztatják magukat, és viccelik meg a gyanútlan honfitársaikat. Eberbachban 2012-ben egy, a Neckar folyón úszó pingvinről kapott számos riasztást a rendőrség, mert az emberek azt hitték, hogy jégtáblához fagyott a madár. Egy évvel korábban pedig 25 tűzoltó küzdött egy tóra fagyott hattyú életének a megmentéséért, mígnem kiderült, hogy ők is csak egy műanyagmadárért vesződtek. A műhattyú nem viccből került a tóra: horgászok hagyták ott, hogy elijessze a halevő madarakat.

 

neckar_penguin_heidelbergA 2012-es Neckar-pingvin Németországból

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás