Ki látott ilyet: Nagy-Britannia alakú felhőt fényképeztek

2017. június. 18 6:06

Ez a felhő pont úgy néz ki, mintha Nagy-Britannia térképe bontakozna ki belőle.

Ez egy közönséges cumulus felhő, ami a nap által felhevített felszín felett keletkezik, mivel a felszín a felette lévő levegőt felmelegíti és felszállásra kényszeríti. a meleg levegő ugyanis könnyebb, mint a környezete. Felemelkedés közben lehűl és a nedvesség kicsapódik belőle. Ezek a gyapjú pamacsok gyakran érdekes formákat vesznek fel, mint azt már korábbi cikkünkben is bemutattuk.

Valószínűleg ez a felhő nagyobb lehetett korábban, de ahogy a napközbeni besugárzás csökkent a délután folyamán, elkezdett feloszlani és ahogy szakadozott, rövid időre felvette ezt a speciális alakot. A kilyukadó brit térkép akár a Brexit szimbóluma is lehetne.

A következő képen pedig egy felszálló Concorde utasszállító formázódik ki egy Altocumulus lenticularis fajtájú felhőből.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.