Ki látott ilyet: Nagy-Britannia alakú felhőt fényképeztek

2017. június. 18 6:06

Ez a felhő pont úgy néz ki, mintha Nagy-Britannia térképe bontakozna ki belőle.

Ez egy közönséges cumulus felhő, ami a nap által felhevített felszín felett keletkezik, mivel a felszín a felette lévő levegőt felmelegíti és felszállásra kényszeríti. a meleg levegő ugyanis könnyebb, mint a környezete. Felemelkedés közben lehűl és a nedvesség kicsapódik belőle. Ezek a gyapjú pamacsok gyakran érdekes formákat vesznek fel, mint azt már korábbi cikkünkben is bemutattuk.

Valószínűleg ez a felhő nagyobb lehetett korábban, de ahogy a napközbeni besugárzás csökkent a délután folyamán, elkezdett feloszlani és ahogy szakadozott, rövid időre felvette ezt a speciális alakot. A kilyukadó brit térkép akár a Brexit szimbóluma is lehetne.

A következő képen pedig egy felszálló Concorde utasszállító formázódik ki egy Altocumulus lenticularis fajtájú felhőből.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás továbbra sincs és egészen hétfőig nem kell időjárás változásra számítani. Jelenleg az átlagosnál enyhébb az idő. A sok napsütés kedvez a D-vitamin kiválasztásnak, ami erősíti az immunrendszerünket és a csontjainkat. Ma már azonban lesznek tartósan ködös tájak, ahol nem, vagy csak később süt ki a nap. Érdemes kihasználni a jó időt kikapcsolódásra, feltöltődésre, ha az ideje engedi. Jövő héten ugyanis már kevésbé lesz kellemes az idő. A komfortérzetünket nem csökkenti a felhőzet.
A légnyomás nem változik