Közeledik az esti villámparádé

2017. július. 07 12:50

A nap nagy részében még kegyes lesz az időjárás a nyaralókhoz, aztán este aktivizálódik a légkör, heves zivatarok érkeznek.

A késő délutáni, esti órákban északnyugat felől egy intenzív zivatarokból álló rendszer éri el hazánkat. A heves zivatarokat 80-100 km/h-ás széllökések és felhőszakadás, jégeső kíséri. Helyenként rövid idő alatt 15-20 milliméter csapadék is hullhat. Az éjszaka folyamán fokozatosan gyengül a zivatartevékenység, reggel már csak egy-két helyen lehet villámlás. Szombat délutántól az északi, északkeleti megyékben ismét labilizálódik a légkör, ott akár ismét kialakulhat egy-egy hevesebb zivatar. A zivatarokat kövessék nyomon veszélyjelzés és radar térképeinken. Jelenleg 9 megyében a másodfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarokra vonatkozóan.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.