Kritikus éjszaka vár a gyümölcsösökre

2017. április. 20 13:39

Az elmúlt napokban szokatlanul hideg levegő árasztotta el térségünket, de nagy károkat még nem okozott.

A folyamatos légmozgás és csapadék, valamint a vastag felhőzet ugyanis eddig nem hagyta, hogy síkvidéki területeken fagypont alá csökkenjen a hőmérséklet.

Péntekre virradóra azonban északon már felszakadozik a felhőzet és a szél ereje is alább hagy, ennek következtében az északi részeken akár -2, -4 fokos fagyra is számítani kell. A gyümölcsfák nagy része épp virágzik vagy már elvirágzott, így különösen veszélyes az ilyen kései fagy.

A hét végén a változékony idő miatt nem várható nulla fok alatti hőmérséklet. Távolabbra tekintve még bizonytalan az előrejelzés, de a hétfő hajnal ismét hidegnek ígérkezik, akkor északkeleten csökkenhet  fagypont alá a hőmérséklet. Szóval most kell szurkolni a gyümölcsfáknak.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás továbbra sincs és egészen hétfőig nem kell időjárás változásra számítani. Jelenleg az átlagosnál enyhébb az idő. A sok napsütés kedvez a D-vitamin kiválasztásnak, ami erősíti az immunrendszerünket és a csontjainkat. Ma már azonban lesznek tartósan ködös tájak, ahol nem, vagy csak később süt ki a nap. Érdemes kihasználni a jó időt kikapcsolódásra, feltöltődésre, ha az ideje engedi. Jövő héten ugyanis már kevésbé lesz kellemes az idő. A komfortérzetünket nem csökkenti a felhőzet.
A légnyomás nem változik